Romrussinglass

Romrussinglass
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Romrussinglass

8 ingredienser

Romrussinglass, en efterrätt med sting.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 10 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • gula russin samt svarta russin
  • ca 3 dl Jamaicansk rom
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Lägg russinen att dra i romen i ca 2 dagar innan du ska göra glassen.
  2. Häll i äggulorna och strösockret i en bunke.
  3. Vispa i en hushållsassistent.
  4. Häll ihop mjölken och grädden.
  5. Lägg i vaniljstången och värm upp till nästan kokpunkten.
  6. Skrapa ur innehållet i vaniljstången ner i gräddmjölken.
  7. Häll över i gräddmjölk kastrullen och koka inte mer än 85 grader.
  8. Häll i rom- och russinblandningen.
  9. Låt svalna tills det blir riktigt kallt.
  10. Häll i smeten i en glassmaskin och kör.
  11. Dekorera med riven choklad