Per Morbergs franska lingontarte

Per Morbergs franska lingontarte
Foto: TV4

Du behöver

Degen

  • 250 g rumstempererat smör
  • 450 g vetemjöl
  • 100 g strösocker
  • 2 st äggulor
  • 2 vispade äggvitor

Fyllning

  • 5 dl lingon
  • 2 st ägg
  • 0,5 dl rom
  • 1 dl råsocker till lingonen
  • 1 dl vitt socker till fyllningen
  • 1 dl flagad mandel

Gör så här

  1. Blanda socker, smör och äggula. Blanda i mjölet. Vispa upp äggvitan och häll i. Kör tills det har blivit en deg.
  2. Klä en pajform med höga kanter och ställ in i kylen i 1 timma. Grädda i 10-15 minuter i 175 grader.
  3. Blanda ner råsocker och rom i lingonen. Låt dra några timmar.
  4. Vispa upp äggen med det vita sockret till ett skum. Häll i mandelflarnen.
  5. Fyll tårtbotten med de avrunna lingonen. Häll över mandelskummet. Jämna ut och grädda i 20-25 minuter i 175 grader. Servera med en klick vispad grädde...
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept