Per Morbergs fläderblomsparfait

Per Morbergs fläderblomsparfait
Foto: TV4

Överraska med Per Morbers snabblagade fläderblomsparfait till dessert!

Dryckestips till fläderblomsparfait: Beaumes de Venise, artnr 84168 (beställningssortimentet).

14 juni 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl koncentrerad fläderblomssaft

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med sockret kraftigt till fluffigt skum.
  2. Vispa grädden hårt. Blanda i den koncentrerade flädersaften.
  3. Vänd ner grädden i äggsmeten. Klä en avlång form med plastfolie.
  4. Fyll upp formen med parfaitsmeten. Ställ i kylen i 3 timmar. Låt tina 20 minuter innan servering.
  5. Serveras med färska bär eller sylt och en klick vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept