Häll vattnet i en djup tallrik. Vispa upp äggen lite lätt i en annan djup tallrik.
Häll även mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
Panera sedan ostbitarna genom att först vända dem i vatten, därefter i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
Se till att alla ytor täcks ordentligt vid varje moment.
Värm oljan till 180 grader i en stor kastrull. Släpp försiktigt ner ostbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna. Fritera inte alla bitar på en gång, utan lägg ner dem i två omgångar.
Hantera ostbitarna försiktigt – de går lätt sönder. Och ha locket till kastrullen i närheten så att du snabbt kan lägga på det (och samtidigt stänga av värmen) om oljan kokar över eller fattar eld.
Klipp persiljan i knippen, fritera dem hastigt och låt knippena rinna av på hushållspapper.
Servera den friterade osten och persiljan genast med hjortronsylt.