Savarin med inlagda körsbär

Savarin med inlagda körsbär
Foto: TV4

En efterätt som blir extra fin om du dekorerar den med ätbara blommor.

2 november 2010

Du behöver

  • 1 st sockerkaka (baka den gärna dagen innan)
  • Inlagda körsbär i rom
  • 2 dl gourmet crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 st citron, skalet
  • 0,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på sockerkakan och tryck ut en 3 cm "puck" från den.
  2. Dränk in pucken med rom från körsbären och låt stå 10-15 minuter.
  3. Vispa grädden med sockret.
  4. Blanda i crème fraiche och skalet från den rivna citronen i grädden. Smaka av med några droppar citron.
  5. Lägg upp "pucken" på ett fat och klicka över grädden.
  6. Garnera med körsbären.
Visa mer
Kommentera receptet

Du kanske gillar

Fler goda recept