Violcreme brulee

En smaskig förrätt med smak av viol och rabarber. Somrigt!

20 mars 2008
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 st vaniljstång, urskrapad
  • 8 st äggulor
  • 80 g socker
  • 1 msk violessence
  • råsocker

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinet.
  2. Koka upp mjölk,grädde och vanilj.
  3. Vispa ägg och socker pösigt.
  4. Häll mjölken över sockerblandningen och vispa ihop.
  5. Häll tillbaka i kastrullen och värm försiktigt till 85 grader.
  6. Lägg i gelatin och passera genom finmaskig sil.
  7. Tillsätt violessence.
  8. Kyl över natten.
  9. Bränn av med råsocker.
  10. Serveras ex. med en kula rabarberglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept