Gubbröra

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 st gula lökar
  • 1 burk ansjovis 125-150 gr
  • 1 klick smör
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 0,5 dl hackad persilja
  • 0,5 dl hackad dill
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen i ca 10 minuter (hårdkokta). Skala och hacka dem sedan. Skala och hacka även löken. Sautera löken i smöret i en kastrull tills den är gyllene och genomskinlig.
  2. Blanda i den avrunna och grovt hackade anjovisen samt mjölet. Häll sedan i grädden.
  3. Rör om och hetta upp i några minuter och smaka av med peppar och salt. Precis innan serveringen, strö i örterna (så de inte tappar sin gröna färg). Servera sedan på några bitar av det hemlagade brödet.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept