Per Morbergs ostronsoppa

Per Morbergs ostronsoppa
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

  • 3 st schalottenlökar
  • några persiljestjälkar
  • 2 msk smör
  • 2 dl champagne
  • 3 dl fiskbuljong
  • 5 dl vispgrädde
  • 12 st ostron

Till garnering

  • några gräslöksstrån

Gör så här

  1. Skala, hacka och fräs schalottenlöken mjuk i smör i en kastrull tillsammans med persiljestjälkarna.
  2. Tillsätt champagne och fiskbuljong.
  3. Koka upp och rör ner grädden.
  4. Koka återigen upp och rör om då och då.
  5. Sänk värmen, låt soppan sjuda tills den reducerats till önskad konsistens och sila sedan av den. Håll soppan varm.
  6. Öppna ostronen och försök samtidigt få ner vätskan från ostronen i soppan.
  7. Lägg hälften av ostronen i soppan, mixa soppan slät och skummig och smaka av med salt och peppar.
  8. Lägg resten av ostronen i varma, djupa tallrikar och häll genast den varma soppan över.
  9. För extra skum: häll små champagneskvättar direkt i tallrikarna.
  10. Garnera med gräslök och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept