Vaniljsås

25 m
4
Vaniljsås
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 m
4

Du behöver

  • 1 mjuk vaniljstång
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 3 äggulor
  • 2 msk florsocker

Gör så här

  1. Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv.
  2. Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
  3. Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna
  4. Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
  5. Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
  6. Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
  7. Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
  8. Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept