Färska majskolvar

Färska majskolvar
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Färska majskolvar

6 ingredienser

Kokta majskolvar med en ordentlig klick smör är alltid en uppskattad förrätt! Antingen kan du koka majsen i mjölk, vatten och smör eller köra den moderna varianten med vakuumpackning och modern ugn med ångfunktion.

Ingredienser

portioner
  • 4 majskolvar
  • 200 g smör
  • 1 l mjölk
  • 1 l vatten
  • salt
  • peppar

Gör så här

Kokta majskolvar

  1. Rensa bort skalet på majskolven och koka kolvarna i mjölk, vatten och 100 g smör.
  2. Tag en rymlig gryta eller wokpanna och lägg i resterande smör och majskolvarna.
  3. Låt kolvarna puttra i smöret under 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och häll över smöret från pannan.

Med vakuummaskin

  1. Alternativt gnider du in majskolvarna med 100-200 g smör och salt. Stoppar in kolvarna i en vakuumpåse och vakuumpackar majskolvarna
  2. Ånga majskolvarna i ca 100-120 grader i 15 minuter. Sprätta upp påsen och ät!