Färska majskolvar

Färska majskolvar
Foto: TV4

Kokta majskolvar med en ordentlig klick smör är alltid en uppskattad förrätt! Antingen kan du koka majsen i mjölk, vatten och smör eller köra den moderna varianten med vakuumpackning och modern ugn med ångfunktion.

19 november 2007
4

Du behöver

  • 4 majskolvar
  • 200 g smör
  • 1 liter mjölk
  • 1 liter vatten
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Kokta majskolvar
    Rensa bort skalet på majskolven och koka kolvarna i mjölk, vatten och 100 g smör.
  2. Tag en rymlig gryta eller wokpanna och lägg i resterande smör och majskolvarna.
  3. Låt kolvarna puttra i smöret under 10 minuter på svag värme. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat och häll över smöret från pannan.
  4. Med vakuummaskin
    Alternativt gnider du in majskolvarna med 100-200 g smör och salt. Stoppar in kolvarna i en vakuumpåse och vakuumpackar majskolvarna
  5. Ånga majskolvarna i ca 100-120 grader i 15 minuter. Sprätta upp påsen och ät!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept