Svamp- och lökfrittata med lammfärsbiffar

4

Du behöver

  • 1 l blandad och rensad svamp (ca 300 g), t ex karljohan och smörsopp
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g västerbottenost
  • 0,5 dl finhackade färska örter, t ex persilja, körvel och basilika
  • salt och peppar
  • Lammfärsbiffar:
  • 400 g lammfärs
  • 1,5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 hackad gul lök
  • några skedar kapris
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skiva svamp, lök och vitlök tunt med vass kniv. Stek allt i olivolja i en stor stekpanna i ca 5 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Knäck äggen i en skål och slå på grädden. Vispa ihop omelettsmeten med hjälp av en gaffel. Salta och peppra.
  3. Häll omelettsmeten över svampen i stekpannan och rör försiktigt runt med en trä- eller plastgaffel. Stek i ca 2 min tills omeletten är krämig ovanpå och har fått lite gyllenbrun färg under.
  4. Strö över osten och låt den smälta in i omeletten. Toppa med finhackade färska örter. Servera omeletten varm direkt från stekpannan. Eller låt den svalna och skär den i tårtbitar.
  5. Lammfärsbiffar:
  6. Blanda alla ingredienserna i en bunke. Forma till fyra biffar. Stek 2 1/2 min på var sida. Låt ev biffarna gå klart i ugnen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept