Spenat- och grönärtsoppa med skramlat ägg och quesadilla

4

Du behöver

Soppa:

  • 100 g fryst spenat
  • 50 g frysta ärtor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 l vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 0,5 gurka, skalad
  • 10 svarta oliver (kalamata)
  • 0,5 tsk spiskummin
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak
  • lite smör till stekning

Quesadillas:

  • 4 vetetortillas
  • 50 g riven ost (präst eller grevé)
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 bunt ruccolasallad

Gör så här

  1. Stek den hackade löken mjuk i lite smör tillsammans med spiskummin. Koka upp vatten med buljongtärningen och slå det över löken. Tillsätt matlagningsgrädden och koka ihop något.
  2. Tillsätt spenaten och ärtorna och koka några min – inte för länge, då blir soppan grå!
  3. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.
  4. Skramlat ägg:
  5. Skär den skalade gurkan i små kuber, kärna ur oliverna och strimla dem fint.
  6. Knäck äggen och vispa upp dem något. Hetta upp och smält lite smör i en panna, stek gurkan och oliverna så att de blir mjuka, peppra lite – oliverna är lite salta redan – dra pannan åt sidan och tillsätt äggen. Rör lite försiktigt med en träsked eller slickepott så det inte sätter sig i botten, rör nu så det blir som äggröra.
  7. Tillsätt äggröran i varje soppskål som tillbehör.
  8. Quesadillas:
  9. Hetta upp en teflonpanna. Lägg en vetetortilla på skärbrädet. Lägg på riven ost och färsk basilika – lägg på ytterligare en tortilla som lock. Lägg brödet i teflonpannan och rosta en min. Vänd sedan och rosta i ytterligare en min. Skär brödet i två delar (två tårthalvor). Servera med lite ruccolasallad vid sidan om. Droppa ev över lite olivolja.
  10. Servera quesadillabitarna som tillbehör till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept