Spenat- och grönärtsoppa med skramlat ägg och quesadilla

16 april 2008
4

Du behöver

Soppa:

  • 100 g fryst spenat
  • 50 g frysta ärtor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0,5 l vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 0,5 gurka, skalad
  • 10 svarta oliver (kalamata)
  • 0,5 tsk spiskummin
  • salt efter smak
  • vitpeppar efter smak
  • lite smör till stekning

Quesadillas:

  • 4 vetetortillas
  • 50 g riven ost (präst eller grevé)
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 1 bunt ruccolasallad

Gör så här

  1. Stek den hackade löken mjuk i lite smör tillsammans med spiskummin. Koka upp vatten med buljongtärningen och slå det över löken. Tillsätt matlagningsgrädden och koka ihop något.
  2. Tillsätt spenaten och ärtorna och koka några min – inte för länge, då blir soppan grå!
  3. Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan.
  4. Skramlat ägg:
  5. Skär den skalade gurkan i små kuber, kärna ur oliverna och strimla dem fint.
  6. Knäck äggen och vispa upp dem något. Hetta upp och smält lite smör i en panna, stek gurkan och oliverna så att de blir mjuka, peppra lite – oliverna är lite salta redan – dra pannan åt sidan och tillsätt äggen. Rör lite försiktigt med en träsked eller slickepott så det inte sätter sig i botten, rör nu så det blir som äggröra.
  7. Tillsätt äggröran i varje soppskål som tillbehör.
  8. Quesadillas:
  9. Hetta upp en teflonpanna. Lägg en vetetortilla på skärbrädet. Lägg på riven ost och färsk basilika – lägg på ytterligare en tortilla som lock. Lägg brödet i teflonpannan och rosta en min. Vänd sedan och rosta i ytterligare en min. Skär brödet i två delar (två tårthalvor). Servera med lite ruccolasallad vid sidan om. Droppa ev över lite olivolja.
  10. Servera quesadillabitarna som tillbehör till soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept