Havskräftor ”smörkokt” äpple & curry

4

Du behöver

  • 4 st skalade rimmade havskräftor
  • 6 msk kräftsmör
  • 1 st dillstjälk
  • 1 dl skaldjursbuljong
  • curry efter smak
  • 2 msk tapioka kokt efter anvisningarna
  • 1 st skalad äpple
  • 2 msk citronjuice
  • 0,5 st skalad gurka
  • 200 g blomkål
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Koka upp buljong, kräftsmör och dill, dra av från värmen.
  2. Lägg i kräftorna, låt stå och dra i cirka 5 minuter.
  3. Skär äpplet, gurkan i kuber och blanda med tapioka, citronjuice och olivolja.
  4. Koka blomkålen mjuk i salt vatten, häll av vattnet och ånga av på spiskanten.
  5. Mixa med grädde och krydda med salt och peppar.
  6. Mixa skaldjursjuicen och smaksätt med curry, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept