Pilgrimsmusslor escabeche med melon och koriander

Från Nyhetsmorgon

Musslor är gott! Pilgrimsmusslor får en extra god smak ihop med melon och koriander.

29 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 200 g vattenmelon gul och röd
  • 1 st kokt kronärtskocka
  • 8 st små cocktailtomater
  • 2 dl tomatjuice
  • 2 st små skalade morötter
  • 0,5 st finhackad grön chili
  • 2 kvistar finhackad koriander
  • 0,5 klyfta vitlök finhackad
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk apelsinjuice

Gör så här

  1. Skär melon i 1 cm stora tärningar och skär kronärtskocka i tårtbitar.
  2. Skiva morötterna och blanda all ingredienserna.
  3. Smaksätt med saffran, salt, eventuellt mer chili och apelsinjuice.
  4. Krydda musslorna med salt och svartpeppar och halstra i olivolja i het stekpanna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept