Välkomstdrink med endivs de roquefort

En divig inledning på varje bra tillställning. Spill inte på röda mattan!

Till fördrinken:
Cuvée Jean-Louis Blanc de Blancs. Systembolaget art nr 7425
Gold Napoleon. Systembolaget art nr 392.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st sockerbitar
  • 8 cl konjak
  • 50 cl Champagne, Cava eller Blanc de Blancs

Endiver:

  • 12 st endiveblad
  • 200 g Roquefortost, rumstempererad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 dl valnötter, hackade

Gör så här

  1. Fördrink
    Lägg sockerbitarna i champagneglas. Häll över konjaken. Häll på cavan. Sockerbitarna upplöses eftersom.
  2. Endiver
    Blanda osten och grädden till en jämn smet.
  3. Placera ut salladsbladen på en bricka. Klicka ut en tsk av smeten på den tjocka delen av varje blad.
  4. Krossa valnötterna och lägg dem i en skål mitt på brickan och låt gästerna själva strö på.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept