Räkcocktail

Räkcocktail
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 0,5 dl grädde, lättvispad
  • 0,5 dl tomatkethup
  • 0,5 msk majonnäs
  • 1 msk dill, finhackad
  • 200 g isbergssallad, strimlad
  • 12 st endivesallad, blad
  • 400 g räkor, färska, skalade
  • 0,5 st citron, till garnering
  • dillkvistar, till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop grädde, tomatketchup, majonnäs och den finhackade dillen i en skål till en slät sås.
  2. Fördela isbergssalladen i botten på fyra portionskupor. Ringla i varje kupa 1 msk av såsen över salladen.
  3. Montera 3 endiveblad stående längs kanten i varje skål.
  4. Skala räkorna och portionera ut dem i skålarna. Klicka ut resten av såsen ovanpå räkorna i varje skål.
  5. Garnera varje kupa med en vriden citronskiva och en dillkvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept