Räkcocktail

Räkcocktail
Foto: TV4

Räkcocktail

Av: Per - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

Åttiotalsnostalgi på västkustskt maner - en räkcocktail är perfekt till förrätt.

Dryckestips
Sauvignon Blanc. Arthouse.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 dl grädde, lättvispad
  • 0,5 dl tomatkethup
  • 0,5 msk majonnäs
  • 1 msk dill, finhackad
  • 200 g isbergssallad, strimlad
  • 12 endivesallad, blad
  • 400 g räkor, färska, skalade
  • 0,5 citron, till garnering
  • dillkvist, till garnering

Gör så här

  1. Rör ihop grädde, tomatketchup, majonnäs och den finhackade dillen i en skål till en slät sås.
  2. Fördela isbergssalladen i botten på fyra portionskupor. Ringla i varje kupa 1 msk av såsen över salladen.
  3. Montera 3 endiveblad stående längs kanten i varje skål.
  4. Skala räkorna och portionera ut dem i skålarna. Klicka ut resten av såsen ovanpå räkorna i varje skål.
  5. Garnera varje kupa med en vriden citronskiva och en dillkvist.