Chokladmousse

Chokladmousse
Foto: TV4

Serveras med mörk rom och nybryggt kaffe. För sina barnbarn gör man den med fördel utan kaffe och med ljus choklad.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

9 november 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g choklad, mörk, 70% kakao
  • 1 msk kaffe, nybryggt
  • 5 dl grädde, lättvisipad
  • 1 dl grädde, vispad (till servering)
  • 4 tsk choklad med apelsinsmak, 70 % kakao, finkrossad
  • 4 st myntakvistar till garnering

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad.
  2. Vispa chokladen och se till att det inte finns klumpar kvar.
  3. Tillsätt den lätt vispade grädden och kaffet och rör om tills det blir en slät smet.
  4. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylskåpet minst en timme.
  5. Strössla över apelsinchokladen.
  6. Spritsa på en klick vispad grädde och garnera med en liten myntakvist.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept