Per Morbergs korv stroganoff

25 m
4

Jag älskar att äta på rejäla lunchhak i förorternas industriområden. Där kan man få äkta korv stroganoff. Jag kan snart doktorera i korv stroganoff. Tricket är en bra falukorv och kaffegrädde istället för slabbig béchamel. /Per

Dryck:

SKA VI KÄKA HOS MIG?
Gör en korv stroganoff och bjud kompisarna på några öl. Veteöl passar extra bra, som BrewDog Pale Ale Weizen som tillverkas i England. Smaken är kryddig med inslag av ljust bröd, aprikos och citrusskal.

VI TAR VÄL EN SNAPS OCKSÅ?
Ett litet glas kall vodka gör det hela lite festligare. Till en rätt med ryskt ursprung passar givetvis rysk vodka. Det blir ett immigt glas Stolichnaya Premium Vodka.

ENKELT VIN TILL ENKEL MAT
Ett okomplicerat rödvin duger gott till stroganoffen. I stort sett kan du välja vilket rödvin som helst, men gärna något fruktigt italienskt för det går oftast bra till rätter med mycket tomater i. Ett sådant vin, som finns på både trelitersbox och flaska, är The Wanted Zin Zinfandel Old Vines från Apulien i södra Italien. Smaken är generös och fruktig med viss fatkaraktär. Där finns stråk av mörka bär, mynta, plommon, kakao och vanilj också.

5 augusti 2016
Visa mer
25 m
4

Du behöver

  • 500 g falukorv, av god kvalitet
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1 msk paprikapulver
  • 2 lagerblad
  • 1 dl köttbuljong
  • 2 dl kaffegrädde, eller vispgrädde + mjölk
  • ev. ljust redningsmjöl
  • salt och peppar

Servering

  • kokt ris
  • gräddfil

Gör så här

  1. Skär korven i centimetertjocka stavar. Skala och hacka löken.
  2. Fräs korv och lök i smör i en stor stekpanna.
  3. Rör ner tomatpuré, paprikapulver och lagerblad och fräs i ytterligare några minuter. Späd med buljongen och grädden. Låt sjuda tills såsen är smidig och simmig – inte för tunn och inte för stabbig. Red eventuellt av med aningen redningsmjöl. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med kokt ris och en klick gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept