Per Morbergs heta pasta vongole

Per Morbergs heta pasta vongole
Foto: Martin Löf
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg färska vongole musslor
  • 4 port spaghetti
  • 5 klyftor vitlök
  • 2-3 röd peppar (chili), hackad
  • 2 dl persilja, hackad
  • riktigt med olivolja, till stekning
  • 1 nypa piri piri
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl passerade tomater
  • salt och peppar
  • persilja, nyhackad

Gör så här

  1. Rensa och skölj musslorna noga. Ta bort alla som inte är stängda.
  2. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Finhacka vitlöken, chilin och persiljan. Hetta upp pannan med olivoljan. Lägg i vitlöken, chilin, persiljan och piri piri.
  4. Låt pannan hettas upp igen och häll sedan i musslorna och vinet. Rör runt och häll i passerade tomater. Låt puttra tills musslorna öppnar sig. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll av pastavattnet och häll över pastan i en stor skål. Blanda ihop med musslorna och servera med nyhackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept