Hängmörad biff med bearnaise

Hängmörad biff med bearnaise
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Hängmörad biff med bearnaise

12 ingredienser

30 m

Biff med bearnaise enligt Per Morbergs recept. Riktigt saftigt och gott kött som helst ska vara lite rött i mitten. Njut av något som fullkomligen smälter i munnen! Receptet är beräknat för ca 4-5 personer!

Ingredienser

portioner
  • 1 kg ryggbiff, putsad och hängmörad [250 g per person]
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja, till stekning

Bearnaisesås

  • 500 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 1 kvist dragon (eller dragon i vinäger finns på burk)
  • 8 vitpepparkorn
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 dl vatten
  • 6 ägg
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

Förbered köttet

  1. Torka av biffarna så de är torra. Salta och peppra på varje sida.
  2. Banka lätt på biffen så den blir jämn i tjockleken. Skär bort av eventuella senor.

Bearnaisesås

  1. Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  2. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
  3. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  4. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  5. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
  6. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  7. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.

Stekt biff

  1. Hetta upp en grill eller stekpanna och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.