Hängmörad biff med bearnaise

30 m
4
Hängmörad biff med bearnaise
Foto: TV4

Biff med bearnaise enligt Per Morbergs recept. Riktigt saftigt och gott kött som helst ska vara lite rött i mitten. Njut av något som fullkomligen smälter i munnen! Receptet är beräknat för ca 4-5 personer!

27 december 2011
Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg ryggbiff, putsad och hängmörad (250 g per person)
  • salt och peppar
  • 2 msk olja, till stekning

Bearnaisesås

  • 500 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 1 kvist dragon, eller dragon i vinäger (finns på burk)
  • 8 vitpepparkorn
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 dl vatten
  • 6 ägg
  • 1 msk persilja, hackad

Gör så här

  1. Förbered köttet
    Torka av biffarna så de är torra. Salta och peppra på varje sida.
  2. Banka lätt på biffen så den blir jämn i tjockleken. Skär bort av eventuella senor.
  3. Bearnaisesås
    Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  4. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
  5. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  6. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  7. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
  8. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  9. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
  10. Stekt biff
    Hetta upp en grill eller stekpanna och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept