Borsjtj, rysk rödbetssoppa

Borsjtj, rysk rödbetssoppa
Foto: TV4

Du behöver

  • 0,5 kg färska rödbetor
  • 100 g palsternacka
  • 300 g vitkål
  • 2 st rödlökar
  • 2 st morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1,5 l grönsakbuljong
  • 300 g korv (av favoritsort)
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 3-4 st kvistar färsk timjan
  • 3 st lagerblad
  • salt och peppar
  • smör eller olivolja till stekning
  • Bladpersilja och gräddfil till garnering

Gör så här

  1. Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
  2. Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept