Rökta räkor med aioli

Per Morberg 3 mars 2011
Rökta räkor med aioli
Foto: TV4
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 1 Aburök eller annat fabrikat (följ respektive instruktion för rökning)
  • alspån
  • 800 g färska räkor
  • havssalt
  • citron och dill till garnering

Saffransaioli

  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 0,5 lime
  • 2 äggulor
  • 2,5 dl neutral olja
  • salt och peppar, efter smak
  • 0,5 g saffran, ca 1 pkt

Gör så här

  1. Räkor
    Gör i ordning röken och rök räkorna i 10-15 minuter.
  2. Salta räkorna något med havssalt. Servera med aiolin här nedan.
  3. Saffransaiolin
    Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
  4. Tillsätt äggulorna.
  5. Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
  6. Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
Kommentera receptet

Fler goda recept