Per Morbergs murkelsås

Per Morbergs murkelsås
Foto: Martin Löf

En sås med härlig konsistens, passar till exempel till Pers piggvar.

Här finns receptet på

Per Morbergs piggvar

.

VIKTIGT OM STENMURKLOR Svampen stenmurkla är mycket giftig när den inte är tillagad och Livsmedelsverket avråder numer från att äta den även efter förvällning. I recept kan du ersätta stenmurklor med toppmurklor, som inte är giftiga utan kan tillagas och ätas utan att kokas av först.
Läs mer på Livsmedelsverket »
16 september 2010
Visa mer

Du behöver

  • 2-3 dl stenmurklor, förvällda, sköljda och hackade
  • 2 st schalottenlökar
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl vitt vin eller champagne
  • 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Nymalen vitpeppar, efter smak
  • lite citronsaft

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs i smöret tillsammans med murklorna i 5-10 minuter.
  2. Slå över vinet och vispgrädden, sjud såsen sakta i 10 -15 minuter.
  3. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept