Tiramisu enligt Evert Taube

Tiramisu enligt Evert Taube
Foto: Martin Löf
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Tiramisu enligt Evert Taube

9 ingredienser

Tiramisu är en klassisk italiensk efterrätt som behöver stå till sig ett par timmar innan den ska ätas. Här är en variant enligt Evert Taubes recept.

Per lagade även

Lerpottasill

Ångbåtsbiff

Ingredienser

portioner
  • 12 savoiardikex
  • 1 dl starkt espressokaffe
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk punsch
  • 250 g mascarpone, färskost
  • 2 äggvitor
  • 0,5 msk kakao

Till servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg hälften av kakorna i en stor form med kanter eller i portionsskålar.
  2. Droppa över hälften av kaffet.
  3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
  4. Blanda ner punsch och mascarponeost.
  5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  6. Spritsa eller bred hälften av krämen över kakorna.
  7. Doppa resterande kakor i kaffe och lägg dem överst.
  8. Bred försiktigt över resten av krämen.
  9. Låt stå i kylen minst 5 timmar.
  10. Pudra över kakao.
  11. Servera med färska bär.