Tiramisu enligt Evert Taube

Tiramisu enligt Evert Taube
Foto: Martin Löf
4

Du behöver

  • 12 st savoardikex
  • 1 dl starkt espressokaffe
  • 2 st äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk punsch
  • 250 g mascarpone färskost
  • 2 st äggvitor
  • 0,5 msk kakao

Till servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg hälften av kakorna i en stor form med kanter eller i portionsskålar.
  2. Droppa över hälften av kaffet.
  3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt.
  4. Blanda ner punsch och mascarponeost.
  5. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
  6. Spritsa eller bred hälften av krämen över kakorna.
  7. Doppa resterande kakor i kaffe och lägg dem överst.
  8. Bred försiktigt över resten av krämen.
  9. Låt stå i kylen minst 5 timmar.
  10. Pudra över kakao.
  11. Servera med färska bär.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept