Fisktimbaler med hollandaisesås

1 h + kylning
4
Fisktimbaler
Foto: tv4
1 h + kylning
4

Du behöver

Timbaler

  • 500 g keso naturell
  • 2 ägg
  • 0,5 msk touch of taste/fisk
  • 1 krm timjan
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 bit Tinad lax av det slag som säljs styckfrysta, skuren i mindre bitar
  • 360 g kräftstjärtar i lag
  • ca 6 bitar fryst hackad spenat, tinad
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar i kvarn
  • flytande margarin
  • 1 knippe dill
  • citronskivor, tunna
  • salladsblad
  • kryddkrasse
  • 1 burk hollandaisesås (eller gör egen)

Gör så här

  1. Töm keson i en bunke. Tillsätt ägg, timjan, fiskbuljong, grädde. Mixa med mixerstav.
  2. Dela smeten i tre delar.
  3. Lägg ned laxbitarna i en del. Mixa till jämn blekrosa smet. Salta och peppra efter smak.
  4. Lägg ned ca en halv burk kräftstjärtar i en del. Mixa till jämn vit smet. Salta och peppra efter smak.
  5. Lägg ned spenaten i en del. Mixa till jämn grön smet. Salta och peppra efter smak.
  6. Smöra små mazarinformar. Lägg ett smörat smörpapper i botten av dem. Häll på smet i formarna.
  7. Ställ formarna i vattenbad i ugn, 200 grader. Grädda till fast konsistens.
  8. Lägg formarna i isvatten så att de svalnar snabbt. In med dem i kylskåpet.
  9. Knacka ut formarna på en skärbräda, låt timbalerna rinna av.
  10. Lägg upp dem och dekorera med citronskivor, dill och kryddkrasse, ev med någon kräftstjärt.
    Servera med hollandaisesås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept