Pepparstek i konjakssås

Pepparstek i konjakssås
Foto: TV4

En krogklassiker från förr som väl förtjänar att tas upp på nytt. Har du många gäster kan du bryna en hel oxfilé och låta eftersteka i ugn. Godast blir köttet om det är rött eller rosa inuti.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar oxfilé, 3-4 cm tjocka
  • 1 tsk grovstött svartpeppar
  • 1 tsk grovstött rosépeppar
  • 0,5 tsk paprikapulver

Sås:

  • 1 st gul lök, hackad, liten
  • 2 dl buljong
  • 2 dl rött vin
  • 2 tsk grönpeppar
  • 50 g smör
  • salt
  • lite konjak

Gör så här

  1. Blanda salt, stött peppar och paprika och krydda biffarna. Knyt ett snöre runtom så att de håller formen.
  2. Fräs löken i lite smör i en kastrull. Slå på buljong och vin och koka ihop till cirka 1 1/2 dl. Tillsätt grönpeppar. Ta såsen av värmen och rör ner smöret i små klickar. Smaksätt med konjak.
  3. Stek biffarna i het panna, 2-4 minuter på sida. Slå såsen över köttet och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept