Pepparrotskyckling

Pepparrotskyckling
Foto: TV4

Koka kyckling på samma sätt som man kokar pepparrotskött. Det går mycket fortare och blir delikat.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,5 kg kyckling i delar
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 2 st morötter, i bitar
  • 6-8 st smålökar
  • 5 st vitpepparkorn
  • 1 st litet lagerblad
  • citronmeliss

Sås:

  • 1,5 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl silad buljong
  • 1 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • riven pepparrot efter smak

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en gryta, slå på vatten så det täcker och tillsätt ingredienserna till koket. Använd 4-6 blad av citronmelissen. Sjud klart 30-40 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Fräs ihop margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Tillsätt pepparrot och krydda. Slå såsen över kycklingen, strö på extra pepparrot och lite citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept