Pepparrotskyckling

Pepparrotskyckling
Foto: TV4

Smaksätt såsen med färskriven pepparrot och servera gärna med lite extra i en skål på bordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 1-2 tärningar hönsbuljong
  • vatten
  • 1 lagerblad
  • 2 morötter, skivade
  • 1 gul lök i klyftor
  • 0,5 dl persilja

Sås:

  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 4-5 dl silad kokbuljong
  • 1 dl grädde
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten, koka upp och skumma.
  2. Smula ner buljongen och tillsätt övriga ingredienser till koket. Sjud köttet klart, 25-30 minuter. Lägg kycklingdelarna på ett fat med grönsakerna.
  3. Smält smöret till såsen. Pudra över mjölet och häll på buljong och grädde. Koka såsen 10 minuter, dra den av värmen och smaksätt med pepparrot. Slå den över köttet och strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept