Pepparrotskött

Pepparrotskött
Foto: TV4

Här kan du använda många olika sorters nötkött, med eller utan ben. Även älgkött passar bra, om du har tillgång till det.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8-900 g högrev eller märgpipa
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • 1 morot, skivad
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1 lagerblad
  • 6-8 svartpepparkorn
  • 1 krm timjan

Sås:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl silad buljong från koket
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Skär köttet i grytbitar och lägg dem i en gryta med grönsakerna. Smula ner buljongen, slå på vatten så att det precis täcker köttet och koka upp. Skumma ytan noga och tillsätt därefter kryddorna. Sjud köttet mört en dryg timme. Lägg upp kött och grönsaker.
  2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med silad buljong och grädde och krydda. Koka 10 minuter och smaka sedan av såsen med salt, peppar och pepparrot.
  3. Slå såsen över köttet. Servera kokt potatis och gärna lite extra pepparrot till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept