Pepparkakskladdkaka med grädde

Siri Barje 2016

Pepparkakskladdkaka med grädde

13 ingredienser

30 m

Julvarianten på kladdkaka görs så klart allra bäst med smak av pepparkaka.

En sjukt god och julig kladdkaka! Det enda du behöver göra är att tillsätta pepparkakskryddor till receptet. Servera med vispad grädde och krossade pepparkakor som topping.

Glutenfri: Byt ut vetemjölet mot glutenfritt alternativ

Laktosfri: Använd laktosfritt smör

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör, smält
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt

Till formen

  • smör
  • ströbröd (eller dylikt)

Topping

  • florsocker
  • pepparkaka, krossade
  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och ställ det svalt.
  3. Vispa ägg och socker poröst i en bunke.
  4. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sedan ned dem i smeten.
  5. Häll i smöret och rör runt ordentligt så att allt blandas.
  6. Smöra och bröa en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i ugnen i ungefär 25 minuter.
  7. Ta ut den, den ska vara lite lös i mitten och ställ den i kylen för att svalna!
  8. Servera med krossade pepparkakor på, florsocker och grädde.