Pepparbiffar

Pepparbiffar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pepparbiffar

17 ingredienser

Välj själv hur pepparstarka du vill ha biffarna, men tänk på att just peppar har en förmåga att smaka mer efter ett tag, så ta inte i för häftigt!

Ingredienser

portioner
  • ca 500 g nötfärs (eller blandfärs)
  • salt
  • 0,5 msk rosépeppar (eller grönpeppar)
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk vatten, kallt
  • 1 nötbuljongtärning
  • 1 gul lök (liten)

Sås:

  • 1 msk rosépeppar (eller grönpeppar)
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 tsk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, stött peppar och ägg. Låt ströbrödet svälla 5 minuter i vätskan. Blanda med färsen. Smula ner buljongen. Hacka löken fint och vänd ner den. Provstek gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Forma små biffar och stek dem klara på medelvärme.
  3. Fräs pepparn till såsen med smöret i en kastrull. Slå på grädde och crème fraîche, smaka av med soja, tomatpuré och salt. Småkoka 5 minuter. Slå såsen över biffarna.