Pepparbiffar

Pepparbiffar
Foto: TV4

Välj själv hur pepparstarka du vill ha biffarna, men tänk på att just peppar har en förmåga att smaka mer efter ett tag, så ta inte i för häftigt!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 500 g nöt- eller blandfärs
  • salt
  • 0,5 msk rosé- eller grönpeppar
  • 2 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 tärning nötbuljong
  • 1 liten gul lök

Sås:

  • 1 msk rosé- eller grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 msk crème fraîche
  • 2 tsk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Blanda färsen med salt, stött peppar och ägg. Låt ströbrödet svälla 5 minuter i vätskan. Blanda med färsen. Smula ner buljongen. Hacka löken fint och vänd ner den. Provstek gärna en liten klick för att kolla kryddningen.
  2. Forma små biffar och stek dem klara på medelvärme.
  3. Fräs pepparn till såsen med smöret i en kastrull. Slå på grädde och crème fraîche, smaka av med soja, tomatpuré och salt. Småkoka 5 minuter. Slå såsen över biffarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept