Penne med tomater, basilika och mozzarella

35 m
4
Penne med tomater, basilika och mozzarella
Foto: TV4
35 m
4

Du behöver

  • 400 g penne
  • ca 1,2-1,5 kg mogna tomater
  • 1 dl basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 250 g mozzarella, skuren i små bitar
  • basilikablad, för att toppa portionerna

Gör så här

  1. Gör ett kryss med en vass kniv vid skaftet på tomaterna och ett kryss nertill.
  2. Koka upp vatten och lägg ner tomaterna i en minut eller tills skalet börjar lossna. Lägg ner tomaterna i kallt vatten, låt dem svalna och dra sedan av skalet.
  3. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär dem sedan i bitar, lägg dem i en kastrull och koka dem i ca 10 minuter. Rör om då och då.
  4. Passera tomaterna i en passerare och häll över såsen i en kastrull. Tillsätt basilika, olivolja och salt och låt sedan såsen koka i 15 minuter.
  5. Koka pastan al dente enligt anvisningen på paketet. Häll av vattnet i ett durkslag.
  6. Fördela pastan i djupa tallrikar, strö över mozzarellabitar och ös den heta tomatsåsen över portionen. Toppa med basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept