Rödbetor och chevre är en klassisk succé. Här tillsammans med sallad, pecannötter och honung. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Börja med att tvätta rödbetorna utan att skala dem, lägg i kastrull och täck med vatten.
Tillsätt en nypa salt och låt koka under lock på svag värme tills de mjuknat ca: 30-40 min.
Häll av vattnet, vänta några minuter tills de svalnat något, tag då en 2-liters plastpåse som handske och massera bort skalet försiktigt. Klyfta och lägg i ugnsfast form.
Ringla över flytande smör och honung, salta och gratinera i 225 gr ca: 10 min tills de fått fin färg.
Lägg under tiden upp sallad på ett serveringsfat och rosta nötterna försiktigt i en torr stekpanna.
När rödbetorna är färdiga låt de svalna något innan du lägger dem på salladsbädden.
Ta bort den yttre hinnan på osten och ”klicka ” ut den över rödbetorna, strö på nötterna och ringla över någon tesked av din favoritbalsamvinäger (i mitt fall fikonbalsam), strö över lite flingsalt och servera.