Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter

Rödbetssymfoni med chevreost och rostade pecannötter
Foto: TV4

Rödbetor och chevre är en klassisk succé. Här tillsammans med sallad, pecannötter och honung. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

10 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 5-6 normalstora rödbetor
  • en påse med färdig mixsallad
  • ca 150 gr chevreost
  • ca 1 dl pecannötter
  • 1 msk flytande honung
  • någon tsk god balsamvinäger
  • salt & peppar
  • flytande smör

Gör så här

  1. Börja med att tvätta rödbetorna utan att skala dem, lägg i kastrull och täck med vatten.
  2. Tillsätt en nypa salt och låt koka under lock på svag värme tills de mjuknat ca: 30-40 min.
  3. Häll av vattnet, vänta några minuter tills de svalnat något, tag då en 2-liters plastpåse som handske och massera bort skalet försiktigt. Klyfta och lägg i ugnsfast form.
  4. Ringla över flytande smör och honung, salta och gratinera i 225 gr ca: 10 min tills de fått fin färg.
  5. Lägg under tiden upp sallad på ett serveringsfat och rosta nötterna försiktigt i en torr stekpanna.
  6. När rödbetorna är färdiga låt de svalna något innan du lägger dem på salladsbädden.
  7. Ta bort den yttre hinnan på osten och ”klicka ” ut den över rödbetorna, strö på nötterna och ringla över någon tesked av din favoritbalsamvinäger (i mitt fall fikonbalsam), strö över lite flingsalt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept