Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp

Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp

13 ingredienser

35 min

En nyttig risotto att avnjuta!

Ingredienser

portioner
  • 4 dl avorioris
  • 7 dl köttbuljong
  • 1,5 dl karljohansvamp, torkad (eller 3 dl färsk)
  • 1 msk olivolja
  • 4 schalottenlökar
  • 1 dl riven ost (10 % fett)
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 dl sherry
  • 2 kycklingfiléer [120-150 g styck]
  • salt
  • peppar
  • 1 dl färsk bladpersilja, hackad
  • parmaskinka till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlök och fräs tillsammans med svampen i olivolja i en kastrull. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den sedan tillsammans med svampen och löken. Lägg i riset i samma kastrull och fräs.
  2. Tillsätt sherry och vitt vin. Låt stå och puttra och späd lite i taget med kalvfond. Rör hela tiden så att inte riset fastnar i botten. Riv sedan i lite ost och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite strimlad parmaskinka till!