Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp

35 min
2
Risotto med kycklingfilé och karljohansvamp
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
35 min
2

Du behöver

  • 4 dl avorioris
  • 7 dl köttbuljong
  • 1,5 dl karljohansvamp, torkad (eller 3 dl färsk)
  • 1 msk olivolja
  • 4 st schalottenlökar
  • 1 dl riven ost, 10 % fett
  • 1 dl vitt vin, torrt
  • 1 dl sherry
  • 2 st kycklingfiléer, 120 - 150 gram styck
  • salt
  • peppar
  • 1 dl bladpersilja, hackad
  • parmaskinka till servering

Gör så här

  1. Skala och hacka schalottenlök och fräs tillsammans med svampen i olivolja i en kastrull. Skär kycklingen i mindre bitar och bryn den sedan tillsammans med svampen och löken. Lägg i riset i samma kastrull och fräs.
  2. Tillsätt sherry och vitt vin. Låt stå och puttra och späd lite i taget med kalvfond. Rör hela tiden så att inte riset fastnar i botten. Riv sedan i lite ost och strö över den hackade persiljan. Smaka av med salt och peppar. Servera med lite strimlad parmaskinka till!
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept