Öppen ravioli med pumpasås

4

Du behöver

ravioli:

  • 5 st stora portabellosvampar
  • 1 st schalottenlök
  • 2 bitar mozzarellaost
  • 5 st plommontomater skalade och kärnade
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 st gurka
  • 4 st färska pastaplattor
  • 1 dl creme fraiche
  • salt
  • peppar
  • ruccolasallad

pumpasås:

  • muscatpumpa
  • citrongräs
  • chili
  • kanel
  • nejlika
  • grönsaksbuljong
  • vitt vin

Gör så här

  1. Tärna ner svampen, schalottenlöken, tomat och gurka. Fräs svampen och löken. Tillsätt vin. Låt koka ned. Tillsätt tomat och gurka, mozarella. Smaka av med salt, peppar och basilika.
  2. Koka pastaplattorna. Fördela fyllningen på fyra djupa tallrikar. Lägg över plastaplattan som ett täcke och garnera med creme fraiche och ruccolasallad.
  3. Pumpasås:
  4. Koka en lag på buljong och vin. Krydda med kanel, nejlika och chili. Skala pumpan och skär den i stora bitar som läggs i den kokande lagen. När pumpan är mjuk, mixa med mixerstav.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept