Stekta fläskkotletter med bönor

Från Nyhetsmorgon

Stekta fläskkotletter serveras med gräddragna bönor och morötter.

1 september 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st kotletter med ben
  • 2 st vitlöksklyftor, jumbo
  • 1 st bananschalottenlök
  • 1 st citron, skal och saft
  • 1 msk timjan, hackad
  • 1 msk rosmarin, hackad
  • 1 dl solrosfrön

Tillbehör

  • 2 st morötter
  • 200 g bönor (t ex vaxbönor eller haricots verts)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Bryn kotletterna, smör och olja på hög värme.
  2. Lägg åt sidan.
  3. I samma panna: rosta tunt skivad vitlök tills den blir gyllenbrun.
  4. Tillsätt fint hackad schalottenlök, timjan, rosmarin och solrosfrön.
  5. Ställ in kotletterna i ugnen på 150 grader i ca 12 minuter.
  6. Tillbehör
    Skala och skär morötterna i stavar.
  7. Snoppa bönorna och koka kort i lättsaltat vatten.
  8. Reducera 1 dl vin tills nästan ingenting återstår.
  9. Tillsätt grädde och värm morötterna och bönorna i detta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept