Kalvrullader med potatispuré

Kalvrullader med potatispuré
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår
  • 200 g prästost
  • 2 st saltgurkor
  • 4 st Karl Johansvampar, normalstora eller kantareller
  • 1 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 3 dl grädde
  • 1 dl persilja, hackad

Potatispuré

  • 8-10 st potatisar, mjöliga
  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Potatispuré
    Koka potatisen mjuk.
  2. Pressa den med en purépress eller potatispress.
  3. Värm grädde, mjölk och smör.
  4. Vispa ner den tillsammans med potatisen.
  5. Salta och peppra.
  6. Kalvrullader
    Skiva 8 skivor av innanlåret och banka lätt.
  7. Skär stavar av saltgurka, prästost - ca 8 cm långa.
  8. Lägg stavarna i mitten på varje köttbit och rulla ihop, fäst med tandpetare eller grillpinne.
  9. Salta, peppra och bryn försiktigt.
  10. Lyft ur rulladerna.
  11. I samma panna: stek fint tärnad svamp i en matsked smör.
  12. Tillsätt vin och grädde, låt koka 1 minut.
  13. Lägg tillbaka kalvrulladerna i pannan och låt allt puttra i ca 5 minuter.
  14. Servera med potatispuré.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept