Biff, chilismör och vitlöksmos

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 4 skivor biff eller entrecôte, ca 500 g

Mos:

  • 0,75 kg mjölig potatis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,75 kg mjölig potatis
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1,5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

chilismör:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök

Chilismör:

  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 st lime, rivet skal av
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk hackad gräslök

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och skiva vitlöken.
  2. Häll av vattnet på potatisen och mosa den. Värm grädden och rör ner den i moset. Fräs vitlöken i smöret på svag värme tills den är ljusbrun. Rör ner vitlöksfräset i moset. Salta och peppra.
  3. Rör ihop ingredienserna till chilismöret.
  4. Stek köttet i en stekpanna. Lägg upp på tallrikar och bred över chilismöret. Servera med potatismos och kokt broccoli.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept