Lax med hummerströssel

Pelle Johansson

Lax med hummerströssel

19 ingredienser

30 min

Festlig lax med hummerströssel och limesås!

Ingredienser

portioner
  • 8 bitar laxfilé utan skinn och ben [ca 1-1,25 kg]
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar, grovstött

Hummerströssel:

  • 1 hummer
  • 1 limefrukt, strimlat skal
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad
  • 1 hummer
  • 1 limefrukt, strimlat skal
  • 0,5 dl färsk bladpersilja, hackad

Sås:

  • 4 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk koncentrerad hummerfond
  • 1 limefrukt, saften
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 1 tsk sambal oelek

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ingredienserna till såsen.
  2. Rensa hummern och dela köttet i bitar. Blanda hummer, limeskal och persilja.
  3. Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Salta och peppra. Hit kan man förbereda.
  4. Stek laxen i mitten av ugnen cirka 15 minuter.
  5. Låt såsen koka ihop några minuter. Häll en del av såsen över laxen och strö över hummerströsslet. Servera resten av såsen till.