Fiskbiffar med tomatraita

20 min
4
Från Nyhetsmorgon

De här fiskbiffarna med laxfilé är enkla och snabba att laga. Servera dem med tomatraitan och nykokt ris!

3 december 2007
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 500 g laxfilé
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 bit purjolök c:a 4 cm
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 0,5 tsk garam masala
  • 0,5 st citron, rivet skal
  • 1 msk potatismjöl
  • 0,5 dl matyoghurt
  • smör

Tomatraita:

  • 1 tomat
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st tomat
  • 1,5 dl matyoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk mald spiskummin
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Finhacka laxen eller mixa den grovt.
  2. Skala och finhacka vitlöken och hacka purjolöken. Blanda med laxen.
  3. Tillsätt salt, sambal oelek, ingefära, garam masala, citronskal, mjöl och yoghurt. Blanda till en jämn färs.
  4. Forma färsen till små biffar och stek dem i smör i en stekpanna cirka 2 minuter på varje sida.
  5. Hacka tomaten. Blanda ihop alla ingredienser till raitan.
  6. Servera biffarna med raita och ris blandat med frästa grönsaker.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept