Fyra goda snapsar

Fyra goda snapsar
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Det är enkelt och toligt att göra egna snapsar. Här finns receptet på fyra olika sorter.

10 augusti 2009
Visa mer
3

Du behöver

Mullrande anchosnaps:

  • 0,5 l rent okryddat brännvin
  • 1 tsk anchochili
  • 1 st liten bit ingefära
  • 1 stjälk citrongräs
  • socker efter smak

Citron- och dillsnaps:

  • 0,5 l rent okryddat brännvin
  • 1 msk dillfrö
  • rivet skal från en citron

Paniksnaps:

  • 0,5 l rent okryddat brännvin
  • lite citronmeliss
  • 4 st klasar röda vinbär

Fänkålsnaps:

  • 0,5 l rent okryddat brännvin
  • några strimlor fänkål
  • 1 nypa krossad grön kardemumma

Gör så här

  1. Mullrande anchosnaps: Krossa citrongräset lite. Smula ner anchochilin. Skala och skiva ingefäran. Lägg ingredienserna i en fin flaska. Slå över brännvinet. Låt stå kallt ca 1 vecka. Sila sedan av snapsen. Balansera med socker.
  2. Citron- och dillsnaps: Skala citronen med potatisskalare. Lägg skalet i flaska. Tillsätt dillfröna och häll över brännvinet. Låt stå några dagar, provsmaka då och då så den inte blir för besk!
  3. Paniksnaps: Lägg röda vinbär och hela citronmelissblad i flaskan. Häll över brännvinet. Vid extra panik: krossa vinbären så att smaken kommer direkt. Låt annars stå över natten.
  4. Fänkålssnaps: Skär några strimlor av fänkålen. Lägg i vacker flaska. Tillsätt saffran och kardemumman, lätt krossad. Låt stå och dra ca 1 vecka.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept