Tom Kha Gai

20 min
4
20 min
4

Du behöver

  • 0,5 st grillad kyckling
  • 1 st morot
  • 1 st purjolök
  • 1 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 5 dl Kelda kokos
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0,5 st lime, rivet skal och pressad saft

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben på kycklingen. Skär den i strimlor.
  2. Skala och skiva moroten och purjolöken tunt. Skiva purjolöken tunt.
  3. Vispa ut mjölet i vattnet i en kastrull. Låt det koka upp. Tillsätt buljongtärningar, kokosmjölk och ingefära. Lägg i kyckling och morot. Låt soppan koka i cirka 3 minuter.
  4. Lägg i purjolöken och smaksätt med sambal oelek och skal och saft av lime. Koka inte soppan efter att limen är tillsatt.
  5. Servera soppan, gärna med jasminris till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept