Medelhavsgryta

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

En härlig gryta med fläskfilé som får puttra tillsammans med smaker som tomat, basilika och vitlök.

3 december 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • smör till stekning
  • 0,5 tsk salt
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st aubergine, ca 150 g
  • 1 st röd paprika
  • 1 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche Tomat&basilika
  • 1 dl kokta stora vita bönor
  • 1 dl kokta stora
  • vita bönor

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och stek i smör i en gryta. Salta och ta upp köttet.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skär aubergine i bitar. Kärna ur och strimla paprikan.
  3. Fräs lök, vitlök, aubergine och paprika i smör. Lägg ner köttet och häll på vatten och crème fraiche. Låt koka ihop.
  4. Tillsätt bönor och låt det bli varmt. Servera grytan till couscous eller pasta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept