Bouillabaisse

35 min
4
35 min
4

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 8 st musslor med skal
  • 600 g fiskfilé av blandade sorter
  • smör-&rapsolja, oliv
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 8 dl vatten
  • 4 msk konc fiskfond
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 pkt saffran, 0.5 g
  • 100 g skalade räkor (250 g räkor med skal)
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl Arla Köket crème fraiche
  • 1 st pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöken. Borsta musslorna väl och ta bort skägget. Skölj dem noga och släng musslor som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  2. Dela fisken i bitar. Fräs lök och vitlök i smör-&rapsolja i en stor gryta. Tillsätt tomater, vin, vatten, fond, timjan, fänkål och saffran.
  3. Låt det koka upp. Lägg i musslorna och låt dem koka cirka 5 minuter. Lägg i fisken och sjud ytterligare 3-4 minuter. Tillsätt räkor och persilja.
  4. Pressa en vitlöksklyfta i crème fraîchen och rör om. Servera soppan med bröd och en klick av crème fraîchen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept