Öppen potatisgratäng

4

Du behöver

  • 3 bakpotatisar
  • 4 körsbärstomater
  • vitlök efter smak
  • 1 liten kvist rosmarin
  • 3 dl grädde (eller mjölk)
  • riven ost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Tvätta av och skölj potatisen. Skär den i åtta klyftor per potatis. Placera potatisklyftorna stående i en form med skalsidan nedåt. Strö över finhackad rosmarin och finhackad eller krossad vitlök. Placera halvor av körsbärstomater fritt mellan potatisklyftorna. Fyll på med grädde (går bra med mjölk) tills klyftorna nästan är täckta. Ställ in i ugn, 225 grader, i ca 15 minuter eller tills klyftorna känns mjuka med en sticka.
  2. Tag ut gratängformen och häll på ytterligare någon dl grädde (om första omgången har kokat bort) och strö över rikligt med riven ost, och gratinera ytterligare 5-10 minuter tills gratängen har fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept