Roslagens strömmingslåda

Från Nyhetsmorgon

Kaviarströmming är en trevlig strömmingslåda. Den kan serveras varm direkt ur ugnen eller lagas i förväg, kylas ner och serveras kall.

31 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g strömmingsflundror
  • 3 msk kaviar (orökt)
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad gul lök
  • 1 äggula
  • vitpeppar från kvarn
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kaviar
  • 2 krm salt
  • 2 msk smör
  • 1 msk ströbröd

Gör så här

  1. Bred ut strömmingsflundrorna med skinnsidan ner.
  2. Blanda samman orökt kaviar, gräslök, dill, lök, äggula och peppar.
  3. Fördela fyllningen över flundrorna och rulla ihop dem.
  4. Smörj ett ugnssäkert fat med hälften av smöret och placera ruladerna tätt med skarven ner på fatet.
  5. Blanda grädden med vanlig kaviar och lite salt och häll över ruladerna.
  6. Fördela ströbrödet och klicka sedan av resten av smöret jämnt över fatet.
  7. Grädda 15-20 minuter i 200 grader.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept