Rouille och saffransmajonnäs

Rouille och saffransmajonnäs
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Pelle Johansson
Pelle Johansson

Rouille och saffransmajonnäs

7 ingredienser

10 min

Två goda smaksättningar på majonnäs som passar till fisk-och skaldjursrätter.

Ingredienser

Saffransmajonnäs:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk saffranspistiller
  • 2 msk citron, pressad

Rouille:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk ströbröd, blötlagt i vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Saffransmajonnäs: Värm saffran och citronsaft i en kastrull.
  2. Häll koket i majonnäsen och rör ut.
  3. Den här såsen passar bra till en enkel skiva grillad lax.
  4. Rouille: Rör ihop det blötlagda ströbrödet och tomatpurén.
  5. Vispa i majonnäsen och smaka av med pressad citron.
  6. Serveras med fördel till skaldjur.