Rouille och saffransmajonnäs

10 min
Rouille och saffransmajonnäs
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Köket

Två goda smaksättningar på majonnäs som passar till fisk-och skaldjursrätter.

15 juli 2011
Visa mer
10 min

Du behöver

Saffransmajonnäs:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 tsk saffranspistiller
  • 2 msk pressad citron

Rouille:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk ströbröd, blötlagt i vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk pressad citron

Gör så här

  1. Saffransmajonnäs: Värm saffran och citronsaft i en kastrull.
  2. Häll koket i majonnäsen och rör ut.
  3. Den här såsen passar bra till en enkel skiva grillad lax.
  4. Rouille: Rör ihop det blötlagda ströbrödet och tomatpurén.
  5. Vispa i majonnäsen och smaka av med pressad citron.
  6. Serveras med fördel till skaldjur.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept